Upplevelser

Oavsett årstid finns ett stort och varierat utbud av upplevelser i Courmayeur. Det finns t.ex. ett 50-tal mountainbikespår, många fina vandringsleder, 9 håls golfbana, möjlighet att rida, spela tennis, fiska och paddla kajak. Om du vill prova på mer äventyrliga upplevelser finns nybörjarkurser i upplevelser som hang-gliding och bergsklättring. Om du vill variera skidåkningen med andra alpina vinterupplevelser finns flera guidade aktiviteter, som exempelvis en tur med slädhund eller vandring med snöskor.

Med linbana ovan molnen

Med linbanan kan du åka riktigt högt upp i Alperna, beundra vyerna och andas in den friska luften. Funivie Monte Bianco är uppdelad i tre delsträckor. Vid första mellanstoppet på 2173 meter kan du passa på att besöka Europas högst belägna botaniska trädgård. Därefter väntar takterrassen i Punta Helbronner på 3462 meters höjd med en av de mest spektakulära vyerna över Alperna. Därifrån kan du även ta dig till Aiguille du Midi på 3842 meters höjd innan det är dags att påbörja färden nedåt tillbaka till Chamonix eller Courmayeur.

Bergsklättring och vandring

Den största attraktionen för klättrare är såklart Europas högsta topp – Mont Blanc – med sina 4 810 meter över havet. De första försöken att nå toppen inleddes år 1741. Bergsklättrare från hela världen kom till regionen för att konkurrera med de stora snötäckta bergen alltid. Den första bestigningen av Mont Blanc skedde 8 augusti 1786.

Berget Mont Chétif nära Courmayeur är ett populärt område för vandring. På toppen står en staty av jungfru Maria, som är synlig från dalen och praktiskt taget var som helst i Courmayeur.

View on Courmayeur, photo Ana Ulin

Väderprognos

4 May 5 May 6 May 7 May
4/3 °C
5/3 °C
7/2 °C
9/-1 °C
Booking.com